Hatmilliárdért épít futballakadémiát Szombathelyen Mészáros Lőrinc

2019. április 18., 09:29

Szerző:

5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari Zrt – írja a 24.hu.

A közbeszerzési összegzés szerint a ZÁÉV-en kívül csak a Tiborcz Isván üzlettársaként számon tartott  Paár Attila cége, a West Hungária Bau Kft. adott be ajánlatot 6,1 milliárd forintos árral.

A futballakadémia egy 6000 négyzetméteres főépületből, öt füves és egy műfüves pályából fog állni. A központi épület földszintjén többek között tantermeket, öltözőket, étkezőt, az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségeket és orvosi részleget, a három emeleten pedig tantermeket, kollégiumot, irodákat, tárgyalókat, gépészeti helyiséget és gondnoki lakást tartalmazott.

A  ZÁÉV az egyik leggyorsabban növekvő építőipari vállalkozás, forgalma 2016-ban 15 milliárdnál, 2017-ben már 35 milliárdnál tartott, 2018-ra pedig 50 milliárdos árbevételt célzott meg. A cég építi meg (egyebek mellett) a becsült összeg  duplájáért, 4,7 milliárdért az UTE  jégcsarnokát, a zalaegerszegi uszodát az eredetileg saccolt 5,5 milliárd helyett 8,8  milliárdért, a Néprajzi Múzeumot pedig 26 milliárdért.

 

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.