Hatalmas vonatozó Orbán Viktort festettek Pruck Pál helyére

2018. július 3., 15:37

Szerző:

Nem kellett sokat várni, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt meglássa a lehetőséget a nemrég fehérre meszélt Nagy Lajos király úti épületfestményt, amelyet az 1956-os emlékévre készítettek, de kiderült, hogy a Terror Háza állításával szemben nem Dózsa László, hanem Pruck Pál szerepel rajta.

Mi mást, mint egy a napokban már többször feltűnt, Thomas a gőzmozdonyon ülő Orbán Viktort komponáltak a falra, egyelőre minden bizonnyal még csak képszerkesztő program segítségével. Így néz ki:

Fotó: Facebook/MKKP

Mint ismert, a Fővárosi Törvényszék jogerős májusi ítéletében megállapította, hogy a Terror Házát is fenntartó, Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megsértette néhai Pruck Pál kegyelethez való jogait, amikor az 1956-os fényképre Dózsa László nevét írták fel.  Schmidt Máriáékat a bíróság bocsánatkérésre, a Dózsa Lászlóra utaló feliratok eltüntetésére, helyére az '56-os fénykép alá Pruck Pál nevének feltüntetésére kötelezte. Ehhez képest nem ez történt, hanem inkább úgy ahogy van, az egészet letépték és fehérre meszelték.

A hatalmas vonatozó Orbán Viktor mellett Dózsa László neve szerepel, ami teljességgel indokolt, az október 23-i ünnepi beszédében a miniszterelnök a többször hazugságon ért színészt 1956 hősei között említette.