Hatalmas sportcsarnokot építenek az M7-es autópálya mellé

A kormány biztosítja a szükséges forrást.

2021. szeptember 26., 19:35

Szerző:

Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester közös Facebook-videóban jelentette be vasárnap délután, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a Multicsarnok építése - írja a szekesfehervar.hu.

„Ez nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthont, hanem végre méltó rendezvényközpont, közösségi centrum is lesz Fehérváron" - véli a fehérvári polgármester, aki szerint a fehérváriak egy régi álma valósulhat meg ezzel. "Kiemelendő, hogy a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva” – írta Cser-Palkovics András.

A döntés azt jelenti, hogy lezárhatja a Beruházási Ügynökség az állam által kiírt nyílt EU-s közbeszerzési eljárást, így meg lehet kötni a következő hetekben a kivitelezési szerződést és a munkaterület-átadás után indulhat még az idei évben a kivitelezés.

A beruházás kicsivel több mint két év alatt fejeződhet be és a város egy régi álmát valósítja meg, hiszen már a kétezres években megjelent az igény egy új jégcsarnok építésére. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy többek között azért is fontos a beruházás, mert a hokicsapat és a fantasztikus szurkolótábora megérdemli, hogy új otthona legyen, hiszen a Raktár utcában nem lehet már sokáig több ezer ember előtt mérkőzéseket rendezni.

  • egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között.
  • esetenként nem kell egy-egy koncertélményért elmenni Budapestre vagy Veszprémbe.
  • olyan rendezvényeket lehet tartani, amire jelenleg nincs lehetősége a városnak, legyen az nagy nemzetközi orvoskonferencia, vagy akár szakmai találkozók

A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza, a városnak ez egy fillérjébe sem kerül. A Modern Városok Program fontos eleme a csarnok megvalósulása, akárcsak a Szent György Kórház most bejelentett bővítése, az elkészült új Velencei Tábor vagy a campus program keretén belül megújuló fehérvári középiskolák. Ezeket a fejlesztéseket saját erőből az önkormányzat nem tudná megvalósítani - mondta Fehérvár polgármestere.

 

(Kiemelt kép illusztráció)