Hatalmas beruházások a Közép-Tisza völgyben

Több mint 5,4 milliárd forint étékben.

2021. december 3., 21:03

Szerző:

„Újjáélesztik a Közép-Tisza völgy árvízvédelmi rendszerét: a Kötiviép’B Kft. kivitelezésében egy teljes körű Közép-Tisza térséget érintő árvízvédelmi fejlesztés valósul meg” – írja a HelloVidék pénteki cikkében. 

A következő évek egyik legjelentősebb tiszai árvízvédelmi fejlesztése veszi hamarosan kezdetét: kihirdették a nyertes kivitelezőt a Közép-Tisza völgyben megvalósuló teljes körű árvízbiztonsági fejlesztések magvalósítására. A tervezési és kivitelezési feladatok összesen öt projektet foglalnak magukba, amely során egyaránt végeznek a szakemberek műtárgy rekonstrukciós és különböző fejlesztési munkálatokat is – írja a lap a közbeszerzési értesítő nyomán.

„A beruházást a Kötiviép’B Kft. fogja kivitelezni, több mint nettó 5,4 milliárd forint értékben. A projekt pedig uniós támogatással valósul meg. A Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. egy 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő vállalat” – írja a Kötiviép’B oldalán.

A nyertes Kötiviép’B Kft. feladatai közé tartozik mind az öt felújítás megvalósítása, amelyek kiterjednek:

  • a Hernád folyó műtárgyainak rekonstrukciójára,
  • a Tisza aszfalt töltéskorona burkolatának helyreállítására,
  • a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójára,
  • a Martfű Tisza bal parti töltésének áthelyezésére,
  • valamint a Hortobágy-Berettyó árvízvédelmi töltésének útstabilizálására.

(Kiemelt képünk illusztráció: 2017.06.27. Magyarország - Tisza folyó. Fotó: Tasi Zoltán)

18:39

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.