Három halálos baleset volt egy nap alatt Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság mindenkit arra kér, hogy a hőség ellenére próbálják megtartani nyugalmukat és türelmüket a volán mögött is. 

2022. július 28., 19:26

Szerző:

„Nagyon komor nap ez a mai. Baleseti helyszínelőinknek három halálos balesethez kellett kivonulniuk az elmúlt 24 órában” – kezdi a bejegyzését a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán

Az első tragédia az Újpesti-rakparton történt, amikor egy motoros ráhajtott a gyalogosátkelőhely előtti forgalomlassító küszöbre és elveszítette a jármű felett az irányítást. A mentők sokáig küzdöttek a sofőr életéért, azonban már nem tudták megmenteni; a 36 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A motoros mögött utazott egy 42 éves nő is, ő megsérült az esés során, mentők vitték kórházba.

A második halálos baleset a XXI. kerületben, reggel 8 óra előtt a Csepeli úton, a Lámpás utcánál eddig tisztázatlan körülmények között egy autóbusz elütött egy kerékpárost, aki az elsődleges információk alapján az útkereszteződésben ütközött össze az busszal, majd biciklijével együtt a jármű alá került. A 21 éves fiatal életét már nem tudták megmenteni. A harmadik baleset alig másfél órával később történt, amikor az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán ütközött össze két kamion. A helyszíni információk szerint az egyik teherautó forgalmi okból lassított, mire a mögötte haladó kamion belecsapódott a vontatmányba. A sofőr beszorult a vezetőfülkébe, a tűzoltók a 38 éves férfit már csak holtan tudták kivágni a roncsból.

(Kiemelt képünk: Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldala)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.