Figyelmeztetés: hamis koronavírus-tesztet próbálnak eladni csalók a II. kerületben és Gyömrőn

2020. március 17., 14:56

Szerző:

A fővárosi II. kerületi önkormányzat, valamint a gyömrői polgármesteri hivatal is figyelmeztetést adott ki a területükön felbukkanó csalók miatt – értesült a 24.hu.

A masodikkerulet.hu azt írja, hogy hamis koronavírus tesztet próbálnak eladni a kerületben a csalók. Arra kérik a lakosokat, hogy senki ne vásároljon tőlük, mert sem az önkormányzat, sem pedig más egészségügyi szervezet nem árul tesztet.

A koronavírus tesztelése ugyanis továbbra is az egészségügyi intézményekben zajlik.

A gyömrői önkormányzat a közösségi oldalán számolt be a történtekről. Azt írták, hogy néhányan megpróbálják kihasználni a kialakult veszélyhelyzetet, és telefonon valamint egyéb módokon keresik meg a helyi lakosokat vírusteszt elvégzését ajánlva. Azt kérik, hogy senkit ne engedjenek be az otthonaikba, ha ezzel próbálkozik, efféle házi teszt ugyanis nem létezik.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.