A Hamasz-alapító Hegedűs Lóránt a palesztin nagykövettel imádkozott

Istentiszteleten látta vendégül Hegedűs Loránt református lelkész Fadi Elhusseini palesztin nagykövetet. Hegedűs jegyzi a Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetet is.

 

2023. november 3., 17:32

Szerző:

A Szabadság téri Hazatérés Templomában tartott vasárnapi eseményt Ima a Szentföld békéjéért címmel hirdették meg. A rendezvényről a YouTube-ra is felkerült egy tudósítás, amiben a lelkész igehirdetésében főként a zsidóság  bírálatával foglalkozott.

A Népszava ennek kapcsán írt arról is, hogy Hegedűs Loránt létrehozott egy Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetet, amelynek rövidítése: Hamasz. Mint ismert, a lelkész ellen antiszemitának tartott megnyilvánulásai miatt több eljárás is indult a református egyházban.

A rendezvényen felszólalt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője is, aki miközben a béke fontosságáról beszélt, terrorállamnak nevezte Izraelt – írja a lap.

A palesztin nagykövet az istentiszteletet követően a templom előterében lévő Horthy-mellszobor mellől nyilatkozott. „Hazug propagandával” vádolta Izraelt, és azt üzente a magyaroknak, hogy ne higgyenek el mindent, amit a hírekben látnak.

(Kiemelt kép: Hegedűs Lóránt szentmisét tart a Szabadság téri templomban. Forrás: Hazatérés Temploma FB-oldal)

 

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.