Hamarosan elkészül az Arany János utcai metróállomás is

A tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak

2023. február 13., 14:36

Szerző:

Január végén kezdődött az állomás műszaki átadás-átvétele. A tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak – írja a Magyar Építők

„A metrófelújítás felszíni kiszolgáló kapcsolata, valamint az épület új köntösbe való öltöztetése miatt a terület egyes részein a korábban elkészült térburkolatot, illetve felszíni növénykazettát szükséges volt elbontani. A fényképeken a tér helyreállítási munkálatait lehet látni, azon belül a növénykazetta visszaépítését” – tájékoztatta a projektvezető a lapot.

Az ÁDI (állomási diszpécser) szobában megkezdődött a bútorok (állomási diszpécser és műszaki ügyeletesi irányítópult) és egyéb berendezési tárgyak beépítése. Ahogy a lenti képen is látható, a beépített ÁDI-ablakból közvetlen rálátás nyílik a mozgólépcsőkre és a ferdeliftre.

Emellett végső szerelési fázisában van a ferdelift szerkezetének és a liftkabinnak a telepítése. A ferdelift kabinját mindkét oldalról üvegfal választja el a mozgólépcsőktől.

(Kiemelt kép: a Népliget és Nagyvárad tér metróállomások közötti vágányok építési munkálatai az M3-as metró felújítás alatt álló déli szakaszán 2020. május 13-án. MTI/Máthé Zoltán)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.