Halálos vonatgázolás történt Budaörs és Biatorbágy között

Halálra gázolt egy nőt a Dráva Intercity vonat a Budaörs és Biatorbágy közötti vasúti szakaszon vasárnap – tájékoztatta Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

2022. december 25., 19:42

Szerző:

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta: a 16 óra 15 perckor a Keleti pályaudvarról indult és Győr-Szombathely-Szentgotthárd érintésével Ljubljanáig közlekedő vonat utasait átszállítják a Keletiből Sopronba tartó Sopron-Közgáz InterCity-re. A helyszínelés ideje alatt a két állomás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok – tették hozzá.

Jelezték azt is, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 15-20 perccel megnő a vonatok menetideje, a Déli pályaudvarról Oroszlányba 18:55-kor induló személyvonat vasárnap Kelenföldről indul.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi | Róka László)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.