Hadházy: Be kell vallani, most Müller Cecília győzött

De nagyon remélem, hogy NEM VÉGLEGESEN, és egy kormányváltás esetén újra elkezdhetem vizsgálni a projektjét!" – ígérte Hadháyz Ákos a Facebookon. 

2021. szeptember 24., 10:06

Szerző:

„Be kell vallani: Most Müller Cecília győzött" – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon, aki szerint a legutolsó próbálkozása is lepattant róla, hogy kiderítse, elkészültek-e azok a tanulmányok és programok, amiket a Népegészségügyi Központ 17 milliárdos EU-s projekt keretében fizetett ki.

A politikus állítása szerint az elmúlt egy évben Müller Cecília mindent megtett, hogy a részleteket titkolja:

„- először 2x45 nappal meghosszabbította a szerződések adatainak kiadásának határidejét;
- ekkor küldte el véletlenül a „kedves kollégák, nincsen erre jobb szövegünk?” e-mailt;
- miután végül nagy nehezen kitette a szerződések nagy részét, természetesen a hiányosságok miatt újabb kérdésekkel fordultam hozzá – ezeknél mindig gondosan kivárja a járványra hivatkozva a 45 napot;
- a legutolsó adatkérésem néhány szúrópróbaszerűen kiválasztott tanulmány és program megtekintésére irányult;
- Müller itt is kivárta a 45 napot;
- majd cinikusan közölte, hogy nem adja ki az adatokat, mert az az „infotörvény alapján nem kötelező";
- tettem még egy kísérletet, hogy az országgyűlési törvényben még meghagyott jogomra hivatkozva megtekinthessem a dokumentumokat, de a tisztifőorvos - teljesen törvénytelenül- ezt is megtagadta.
Bevallom, elfogyott a türelmem, majd a kormányváltás után folytatjuk! Addig az eddigiek alapján fordulok az OLAF-hoz, hiszen azért már így is sokat tudunk, pl. azt hogy:
- 70 ezer forint/fő áron számoltak el kávészüneteket; https://korrupcioinfo.hu/nyunyoka-kaveja/
- 50 ezer forint/db áron nyomtattak ki és küldtek el szerződéseket a háziorvosoknak; https://korrupcioinfo.hu/tiszti-becsulet/
- kb. dupla áron vásároltak endoszkópokat. https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3957745131002967"

– írta a képviselő a Facebook-oldalán. 

 

(Kiemelt kép: 2021.03.02. Hadházy Ákos, politikus, független országgyűlési képviselő. fotó: Dimény András I 168)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.