Műemlékvédelmet kap a juhól is Orbánék hatvanpusztai birtokán

Hadházy Ákos szerint a védettség az újonnan épült házakra is érvényes lesz. 

2021. augusztus 26., 11:11

Szerző:

Zárófejezetéhez érkezett az Orbán-család hatvanpusztai villájának építkezése. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-posztjában írta meg, hogy a luxuskastélyban újabb épületrészek kaptak helyet: luxusmedence és további két, többszáz négyzetméteres üvegházakat alakítanak ki. A független képviselő azt írta, hab a tortán, hogy a többszintes épület műemlékvédelmet kap és juholnak hívják. 

Hadházy Ákos azt írta, újabb meglepetésekkel szolgáltak számára az Orbán-család építkezései a telken. „Amióta legutóbb ott jártam, az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki – a kollégáimmal van némi vita arról, hogy úszómedencék, vagy szökőkutak lesznek-e (valószínűleg az utóbbi). Ezen kívül újabb két, sok száz nm nagyságú épület alapját tették le – korábbi belső információk szerint ezek üvegházak lehetnek” – írta posztjában.

A képviselő korábban arról is beszámolt, hogy a villa műemlékvédelmet kapott. Ezzel kapcsolatban hozzátette a szerinte nagyon szomorú mellékszálat: a korábban ledózerolt épület helyére egy teljesen új, szintén műemlékvédelmet kapó villát alkottak. „Röhej, de arról biztosítottak, hogy a teljesen új épületek is műemlék védettséget élveznek majd. Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket juhólnak hívják."

Hadházy Ákos posztjában azt is kiemelte, sok választó miért nem tud az Orbán-család épülő luxusvillájáról. „Miután legutóbb itt jártam, vendégségbe jött egy ritkán látott rokonunk. Ő rákérdezett, hogy honnan jöttem éppen haza. Amikor mondtam neki, hogy Hatvanpusztáról, akkor fogalma sem volt, mi van ott. A propaganda sok millió ember elől hallgatja el ezt az építkezést és sok millió ember figyelmét tereli el róla. Pedig ez az épület az őrület maga. Ezt minden magyarnak látnia kellene!”.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook-oldala)