Hadházy Ákos: Miért nem nyomoz a NAV és a rendőrség a NKE milliárdos csalásának ügyében?

A politikus szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) túlszámlázta a közbeszerzéseket.

2021. augusztus 23., 09:34

Szerző:

Hadházy Ákos gyalázatosnak és röhejesnek tartja, amiért a NAV és a rendőrség nem indított komoly nyomozást az NKE közbeszerzéseivel kapcsolatban. A független országgyűlési képviselő azt állítja, hogy a Patyi András vezette intézmény nemcsak a beszerzéseket manipulálta, hanem felelőtlenül költötte el az EU-s milliárdokat is. Úgy fogalmaz: „az EU inspektorai egészen konkrét részleteket tártak fel arról, hogyan akarták Patyi Andrásék szemtelenül túlszámlázni és teljesen másra költeni”.

A politikus szerint az EU is vizsgálta az NKE költéseit és a NAV az unió eredményeit nem használta fel vizsgálata során. Hadházy Ákos azt írja, hogy a NAV csupán a nyilvános adatbázis adatait tanulmányozta és elég hamar lezárta a vizsgálatot az egyetem ügyében. Hozzátette, hogy a NAV olyan indokokkal zárta le az egyetem ügyeit, mint: „a hűtlen kezelés "CSAK EGYENES SZÁNDÉKKAL VALÓSÍTHATÓ MEG" (ez amúgy egy vicces, de létező jogi kifejezés, megint csak arra utal, hogy Patyiéknak fogalmuk sem volt, hogy éppen hűtlenül kezelnek.”

A politikus azt is nehezményezi, hogy a rendőrség sem vizsgálta az egyetem közbeszerzéseit. Hadházy Ákos szerint: „Gyakorlatilag a magyar rendőrségnek teljesen mindegy, hogy feketén fehéren látszik, hogyan csalták el a pénzeket. Ők pszichológusok, akik belelátnak az elkövető fejébe és látják, hogy azok nem akartak semmi rosszat.”

Korábban a 24.hu is foglalkozott az NKE túlárazásaival és EU-s pénzköltéseivel, a teljes cikk itt érhető el

(Kiemelt kép: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campus épülete az Orczy kert felől. Fotó: Róka László / MTVA/Bizományosi)

16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.

2023. május 29., 11:15

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is.