Hatalmas luxusbirtoka van Borkai Zsolt pedagógus feleségének

2019. október 11., 10:03

Szerző:

Teniszpályával is rendelkező hatalmas birtoka van Sokorópátkán Borkai Zsolt győri fideszes polgármester pedagógus feleségének – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésben Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

A politikus szerint a fegyveres őrökkel őrzött birtok 4 hektárnyi összevásárolt telekből áll, és van rajta teniszpálya, jakuzzi. Hadházy a tulajdoni lapról is töltött fel képet bejegyzéséhez.

A képviselő megjegyezte, hogy Borkainé pedagógus, vagyis nehezen érthető, hogy fizetéséből hogyan tudta fedezni a luxusberuházást.

„A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár szántó ugyan szerepel Sokorópátkán. Ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus(!) felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig egészen lenyűgöző módon átalakult”

– írta Hadházy.

Elvileg polgármester férje jövedelmei sem elegendőek ezekhez a vásárlásokhoz Hadházy szerint.

 

Borkai feleségéről a napokban kiderült, hogy belefolyt a győri önkormányzat eseményeinek a szervezésébe, például a győri diákolimpia szervezésekor az önkormányzati cégnél ő volt az egyik kapcsolattartó. Azt a Népszava írta meg, hogy ugyanezen a rendezvény szervezésében lánya, Borkai Petra is részt vett.

Borkai Zsoltról szivárogtató blogger szerint a győri polgármester és üzleti köre évek óta óriási összegeket szakít a Győr körüli üzleti beruházásokból.

 

Az ügyletek mögött azonban többnyire offshore cégek állnak.

A polgármester fia pedig havi egymilliót kap egy nem működő cégből, amely az adriai szexorgiáról készült felvételeken is látható Rákosfalvy Zoltán ügyvédhez köthető.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.