Szijjártó: Magyarország mögött 12 év sikeres kormányzati politika áll

A nagy nemzetközi válságkörnyezetben Magyarország úgy, ahogy eddig is, ezután is sikeres tud lenni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón szombaton.

2022. augusztus 27., 12:20

Szerző:

Szijjártó Péter a rendezvény szombati programjának első előadásában hangsúlyozta: a világban hatalmas bajok vannak, Európában recessziós környezet alakul ki, de „Magyarország mögött 12 év sikeres kormányzati stratégia és politika, valamint sikeres nemzeti érdekérvényesítés áll, melynek nyomán az ország mozgástere folyamatosan bővül”.

Lokális kivételek vagyunk

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kontinentális recessziós környezetben Magyarország „lokális kivétel” tud lenni.

Magyarország „jól áll, mert régóta nevén nevezi a problémákat, őszintén, világosan és tisztán beszél a világgal szemen álló kihívásokról” – emelte ki előadásában Szijjártó Péter.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond, a Bozsik Arénában, 2022. április 1-jén. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)