Gyurcsánytól nem fogadta volna el a Kossuth-díjat Reviczky Gábor

Az ATV Heti napló című műsorába készült egy riport Reviczky Gáborral. A színész a betegségéről, a politikáról is vallott kendőzetlenül.

2023. április 9., 16:17

Szerző:

„Nem volt félelmem, hogy majd vége a világnak. Ez van, majd kijövünk belőle. Megoldódik ez. (…) Mindenhez pozitívan kell állni, és az is előfordul, hogy önmaguktól meggyógyulnak az emberek a pozitív gondolkodás miatt. Ha fél valaki és foglalkozik a betegségével, az nem fog meggyógyulni” – beszélt a prosztatarákkal való küzdelméről.

Reviczky színészi munkáját bő tíz éve Kossuth-díjjal is elismerték. Az ATV-riportban feltett kérdésre azt válaszolta, hogy „azt mondom, hogy a Gyurcsánytól nem fogadtam volna el”.

Felmerült az a történet is, hogy miért lépett ki hajdan a Kommunista Ifjúsági Szövetségből. „Mert ellopta a KISZ-titkár az iskolapénzt” – erősítette meg a színész.

Azt tagadta, hogy az az élmény sodorta volna a jobboldal irányába. Ennek az oka szerinte egyszerű: „genetikailag mi magyarok vagyunk” – magyarázta Reviczky.

Hogy Gyurcsánytól miért nem fogadta volna el, arról már nem esett szó a portréműsorban.

 

(Kiemelt kép: a Nemzet Művésze címmel idén kitüntetett Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az MMA rendes tagja a Pesti Vígadóban 2021. október 22-én. Fotó: MTI/Cseke Csilla)

 

 

 

 

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.