Gyurcsány Ferenc kiadta a parancsot

A DK elnöke fegyelmet ígér. 

2021. november 30., 07:37

Szerző:

A volt miniszterelnök közösségi oldalán kiállt Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mellett. Az ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök – írta Gyurcsány. 

A DK elnöke szerint a választási kampány a „politika izgalmas sűrítménye”. Gyurcsány azt is írja, hogy a választási győzelemhez, és a kampány sikeréhez fegyelem szükséges, ezért egyeztetni ugyan fognak, de nem lesz az ellenzéki pártok és szereplők között nyilvános vita. „Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk” – tette hozzá a volt miniszterelnök. 

„Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is.Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál.Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány”

– írta Facebook – oldalán Gyurcsány. A politikus szerint pártja tartani fogja magát az ígéreteihez. 

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc a DK előválasztási eredményértékelő sajtótájékoztatóján, az előválasztás első fordulója után, 2021. szeptember 30-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Törvénysértő helyzet állt elő Ferencvárosban, de az ismételt szavazáson ezt orvosolták. Baranyi Krisztina polgármester szerint a képviselők nem is titkolták, hogy saját illetményemelésük elmaradása miatt alakították így a helyzetet.