Gyurcsány: Orbán veszíteni fog, mi pedig készülünk

A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor semmit sem tanult múltbeli hibáiból, és hamarosan bukik majd, ő és pártja viszont tanultak 2002, 2006 és 2008 hiáiból.

2022. július 9., 19:24

Szerző:

Ismét Facebookon elemezte a válságot Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a DK elnöke. A 24.hu összefoglalójából kiderült

Gyurcsány arra számít, a gazdasági válság nyomán Orbán Viktor hamarosan megbukik.

Gyurcsány szerint Orbánéknak lassan lejár az ideje: „Nem kétséges: a végén veszíteni fog. A valóság megmutatja, ki az úr a háznál. És nem Orbán. Iszonyatos lesz az ébredés.” Hozzátette

„Készülünk.”

Gyurcsány ezután a válságkezelés 2002 és 2022 közötti hibáit is elemzi részletesen, Medgyessy Péter kormányzásától elkezdve, és úgy zárja az elemzést, míg Orbán ezekből a hibákból nem tanult, ők már igen, ezért az országot a jelenlegi ellenzék szerinte jobban vezetné.

„2002-ben a kormányra készülő ellenzék Medgyessy Péter vezetésével sokat ígért. Túl sokat. Megnyerte (megnyertük) a választást, de Medgyessy elvesztette a kormányzást. Mert a pénzdagály utáni pénzapály felőrölte a kormány népszerűségét és a kormányzás félidejében a kormányzó szocialisták a reméltnél sokkal rosszabbul szerepeltek az európa parlamenti választásokon. Ez vezetett a kormány bukásához.” – fűzte még hozzá.

(Kiemelt kép forrása: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala)