Gyurcsány Ferenc is bíróságra mehet

Gyurcsány tanúként állhat az Egri Törvényszék elé egy perben.

2023. február 17., 12:11

Szerző:

Az Egri Törvényszék Gyurcsány Ferencet is beidézheti egy olyan perben, amely a helyi ellenzék és a Fidesz politikusai közt folyik – írja az Index.

A korábbi miniszterelnök tanúvallomására azért lehet szükség, mert Mirkóczki Ádám egri polgármester beperelte Oroján Sándort, a Fidesz egri frakcióvezetőjét. Mirkóczki a jó hírneve védelmében indította a pert, mert Oroján a a HírTV-ben azt állította, hogy rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel.

Oroján egy Facebook-videóban mondta el, hogy az ügyben áprilisban Gyurcsány Ferenc is megérkezhet majd az Egri Törvényszékre, és hozzátette, hogy senkinek nem sérti a jó hírnevét az, ha bármely más párt vezetőjével egyeztet.

Mirkóczki Ádám korábban a Jobbik színeiben politizált, 2020 óta azonban független, Oroján a videóban azt is megemlítette, hogy a választásokon többek között Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció támogatásával indult.

(Fotó: Isza Ferenc / AFP)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.