Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára sorra nyeri a pereket a kormánypárti sajtó ellen

2019. január 28., 17:24

Szerző:

Több sajtópert is megnyert Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára kormányközeli lapokkal szemben. A Demokratikus Koalíció honlapján jelentették be, hogy „a Fidesz propagandagyárainak” milyen helyreigazításokat kell közölniük a róluk tett korábbi kijelentéseik miatt.

  • 888, Lokál: Valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára a cikkben nevesített Antoaneta Vassileva barátnője.
  • Lokál: Valótlanul híreszteltük, hogy Cvetan Vaszilev bolgár oligarcha és Gyurcsány Ferenc között baráti kapcsolat volt, megalapozatlanul utaltunk továbbá arra, hogy Gyurcsány Ferenc a Cvetan Vaszilevhez köthető banktól kölcsönt kapott volna, amit soha nem fizetett vissza, és a bank VIP-listáján szerepelne.
Fotó: Merész Márton
  • Origo, Ripost: Valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára édesapja, Petar Dobrev bolgár kommunista titkosszolgálati fedőcégek vezetője volt.
  • Origo: Cikkünkben Gyurcsány Ferenc jó hírnevét megsértettük, mert valótlanul állítottuk, hogy alkoholos állapotban tartott sajtótájékoztatót.
  • HírTV: Valótlanul híreszteltük, hogy Gyurcsány Ferenctől kellett segítséget kérni, ha valaki meg akarta úszni a börtönt.

A bíróság minden esetben a DK elnökének és feleségének adott igazat.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.