Nem ússza meg egyetlen gyorshajtó sem

A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők Sárvár elkerülő szakasza és az ostffyasszonyfai út csomópontjában, ahol korábban több súlyos baleset is történt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2022. június 9., 11:50

Szerző:

Azt írták, hogy a közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbbször az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet; ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrfőkapitányság megyei szakemberei.

A közlemény szerint a gyorshajtások miatt az alsórendű útról a kereszteződésbe behajtók nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Varga György)

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.