Gyorgyevics Benedek: A Pávasziget nem lesz bulinegyed

A pandémia végéhez közeledve újabb kutatásokat végeznek majd arra vonatkozóan, hogy az emberek mennyire nyitottak a kulturális intézmények látogatására.

2021. április 22., 10:27

Szerző:

A Városliget Zrt. vezérigazgatója a Keljfeljancsi című műsorban elmondta, egyelőre úgy tűnik a koronavírus nem változtat a korábbi elképzeléseken, de a pandémia végéhez közeledve újabb kutatásokat végeznek majd, arra vonatkozóan, hogy az emberek mennyire nyitottak a kulturális intézmények látogatására.

A Pávasziget kapcsán azt mondta, hogy a nemzetközi pályázaton kiválasztott kivitelező épp azért nyert, mert nagyon bátran nyúlt a tervekhez és a tájépítészeti elemekhez, ráadásul az eredeti Pávaszigetet szeretné visszaállítani.

Kiemelte, hogy bár a tervek kapcsán sokszor előjön, hogy bulinegyed is lesz, a Pávasziget területét nem erre fogják használni. "Ez egy tájépítészeti egység, amit körbevesz a városligeti tó. Nem lesz itt bulinegyed." - jelentette ki. Kérdésre elmondta, hogy a Pávasziget megépítése az ötödik ütemben kezdődik majd, jelenleg még csak a negyedik ütem kivitelezése zajlik, de a munkálatok jelenleg már előkészítés alatt vannak.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)