Gyorgyevics: A városligeti mélygarázsban 200 helyet biztosítanak a kerületi lakóknak

A Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint valóban vannak beázások a Ligetben, de ezt nem érdemes invazív beavatkozásokkal kezelni. 

2021. február 18., 09:28

Szerző:

A Ligetbe épített mélygarázs 800 férőhelyéből 200-at a kerületi lakosok számára fognak biztosítani – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a Keljfeljancsi című műsorban Fiala Jánosnak. 

Elmondta, a Városliget ügye is egy olyan téma, ami rendkívüli mértékben átpolitizálódott az elmúlt években. A napokban a ligetvédők egy csoportja nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közparkban hatalmas pocsolyák alakultak ki, melyre reagálva Gyorgyevics elmondta, a liget szerencsés helyzetben van, ugyanis a város beépített pontjaival ellentétben itt természetesen el tud szikkadni az eső.

Kiemelte: a problémát lehetne kezelni egy bonyolult szivattyúrendszer kiépítésével, azonban nem szeretnének ilyen invazív beavatkozást végrehajtani. 

A Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta, a beruházások és a mélygarázs építése tájépítészetileg nincs hatással a Városliget vízháztartására. Hozzátette: a legtöbb beruházás csak a talajszint legfelső részét érinti. Gyorgyevics Benedek a mélygarázs beruházása kapcsán elmondta, az elsődleges céljuk az volt, hogy a Városligetbe látogatók kulturáltan le tudják tenni az autókat - igaz, jelenleg az ingyenes parkolás ideje alatt nem vonzó.

A kerületiek éjszaka ingyenesen tarthatják ott az autójukat, akik számára 200 parkolóhelyet tartanak fenn a 800-ból, ennek lefoglalása érkezési sorrendben történik.

A teljes adás itt tekinthető meg:

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.