Megtalálták egy 2006-ban eltűnt szentesi édesanya holttestét, az asszony gyilkosság áldozatává vált

2020. július 2., 10:24

Szerző:

Megtalálták és azonosították egy 2006-ban eltűnt és gyilkosság áldozatává vált szentesi édesanya holttestét − számolt be róla a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást. A szentesi nő albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet.

A nyomozás adatai alapján az asszony emberölés áldozatává vált.

A KR NNI munkatársai az eltűnt nő földi maradványait megtalálták és azonosították. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal – a nő korábbi élettársával – szemben az ügyben a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

A férfi jelenleg az olasz hatóságok őrizetében van, Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Az ügyben az országos rendőr-főkapitány korábban 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.