Gyerekeik szivárványszínű játékaival tiltakoznak a homofóbia ellen a Magyar Anyák, holnap homofóbia-ellenes tüntetés lesz a Kossuth téren

2019. május 17., 13:24

Szerző:

„Mi, Magyar Anyák úgy neveljük a gyerekeinket, hogy nekik a szeretet összes színe természetes és normális lesz, mert a szeretet az szeretet!

Világszerte ma ünneplik a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot, azóta, hogy 1990-ben

ezen a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a homoszexualitást a Betegségek nemzetközi osztályozásából. 

Sajnos hazánkban a közbeszéd most, 2019-ben is kőkorszaki szinten van ezzel a témával kapcsolatban, elég, ha Kövér László minapi nyilatkozatára gondolunk" – írta a Facebookon a Magyar Anyák nevű csoport. 

Kövér László egy zuglói lakossági fórumon szerdán lényegében összemosta a homoszeuxalitást a pedofílával, beszéde miatt sokak mellett még a svéd óriáscég, az IKEA is tiltakozott.

A vihar távolról sem ült el, ugyancsak a Facebookon holnap estére „Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből" címmel tüntetést szervez a Budapest Pride. 

(A 24.hu nyomán) 

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.