Gulyás Gergely nagyobb szerénységet várna el Mészáros Lőrinctől, mint amekkora a jachtja

Az RTL riportere a Miniszterelnökséget vezető minisztert az MBH Bank leányvállalata, az Euroleasing piaci működéséről és a 113 milliós MNB-s bírságáról kérdezte. Az Euroleasing vette meg azt a luxusjachtot, amin Mészáros Lőrincet is látták nyaralni, aki ráadásul az MBH bank tulajdonosa.

2023. augusztus 21., 17:03

Szerző:

Gulyás Gergely szerint mivel a banknak, illetve a lízingcégnek kell döntenie a nagy értékű járművek vásárlásáról, ezért csak kívülállóként tud nyilatkozni az ügyről.

„Azt tudom mondani, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkitől sokkal nagyobb szerénységet várnék.”

Kiemelte, hogy fontosnak tartja azt is, hogy „senki ne gondolja, hogy nem része annak a nemzetközösségnek, amely egyébként hihetetlen nehézségekkel szembesül itt a koronavírus után, a háborús időszakban”.

Ezzel együtt céges döntéseket a cégek vezetőinek, felügyelőbizottságainak kell minősítenie és ezen döntések jogszerűségét is nekik kell biztosítaniuk.

Riporteri kérdésre, hogy mit is ért pontosan a szerénység alatt, Gulyás azt válaszolta, hogy „kisebb hajót, nagyobb szerénységet”.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pánczél Károly, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke a Rákóczi Szövetség iskolabusz-átadó ünnepségén Szigetszentmiklóson 2022. augusztus 31-én. Foitó: MTI/Koszticsák Szilárd)