Gulyás Gergely: A német köztelevízió nincs sokkal jobb állapotban, mint egy diktatúra köztelevíziója

2019. május 16., 10:44

Szerző:

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön újra Kormányinfó sajtótájékoztatót tartott, a Hír TV riportre kérdezte meg a német közszolgálati televízió, a ZDF riportjáról. A riport a magyar családvédelmi akciótervről szólt, megjegyezve

  • „az Orbán-kormány nem tűr meg egyebet, mint a tradicionális családmodellt”,
  • „több magyar gyermek – ez a válasz a migrációra és a népességfogyásra”
  • a támogatás feltétele pedig az, hogy „keresztény, magyar, dolgozó” családról legyen szó. 

Gulyás Gergely a kérdésre úgy reagált,

„a német köztelevízió nincs sokkal jobb állapotban, mint egy diktatúra köztelevíziója”,

és a balliberális propaganda egyik eszköze. Valótlan állításként kiemelte a „keresztény, magyar, dolgozó” családról szóló kijelentést, nem igaz ugyanis, hogy ez a támogatás feltétele lenne.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.