Gregor Bernadett: Naponta elmondták, hogy egy nulla vagyok, és le kell fogynom

A színésznő Csernus doktor új műsorában, a Maflásban mesélt arról, milyen sokat dolgozott azon, hogy helyrebillentse az önbizalmát, és mára tisztában legyen az értékeivel.

2021. április 30., 09:21

Szerző:

„Sosem volt kellő önbizalmam, gyerekkoromtól fogva szenvedek ettől. A szüleim se dicsértek agyon, és ha visszanézem a gyerekkori képeimet, egy csúnya kislány néz vissza rám. Valószínűleg így éreztem akkor magam. Később pedig, a Színművészeti Főiskolán mindent elkövettek azért, hogy még jobban aláaknázzák az önbecsülésemet. Ez volt a nevelési módszerük. Naponta elmondták, hogy a Gregor egy nulla, és le kell fogynia” – tárta fel Gregor Bernadett Csernus doktornak az érzelmeit, aki azt is elmondta, nála a szidalmazás helyett dicsérettel lehet eredményeket elérni, a művésznőt a szép szavak jobban inspirálják.

„A rendezőknél is bevett módszer, hogy üvöltöznek a színésszel a jobb teljesítmény elérése érdekében. Én sajnos nem tudok ilyenkor kiállni magamért, agresszió hallatán lefagyok, kővé dermedek.”  A művésznő elmondta, a húszéves kori önmagához képest nagyon sokat dolgozott azon, hogy helyrebillentse az önbizalmát, és mára tisztában legyen az értékeivel.

Gregor Bernadett azt is elárulta, hogy szombaton tölti be a 49. életévét, életkora egyáltalán nem zavarja, sőt élete legjobb, legharmonikusabb időszakát éli meg. „Korábban szerettem a nagy lelki viharokat körülöttem, jó volt néha szenvedni, és kicsit belehalni a hatalmas érzelmekbe. Mára eltűntek ezek a sallangok, és letisztult a kép. Harmónia és béke van körülöttem. Élvezem, hogy csend és nyugalom vesz körül, egyre jobban szeretem a reggeleket, amikor hatalmasat sétálhatok a Tabánban a kutyáimmal. Szeretem az otthonom, és a rengeteg macskám társasága is erőt ad. A kisebbik fiam, Álmos 14 és fél éves kamasz. Rengeteg időt töltöttem vele mostanában, még szorosabb lett a kapcsolatunk. A nagyfiam, Bence pedig most végzett hangmérnökként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ő már a maga útját járja, olyanok vagyunk egymásnak, mint a testvérek.”  Csernus doktor megkérdezte, mit gondol a színésznő, mennyire tud hiteles anyaként jelen lenni a fiai életében.

A színésznő elmondta, ő sohasem „nevelte” a gyermekeit, viszont intenzíven jelen van, példát állít eléjük, és vállalja önmagát. „Nem tudom, mit jelent az a szó, hogy gyereknevelés. Én sokkal inkább együtt élek velük, beleolvadok a mindennapjaikba. Sosem feledem, amikor Bence átélte élete első szerelmi csalódását, együtt zokogtuk végig azt az éjszakát. Egyszerre volt fájdalmas és felemelő érzés. Álmossal pedig olyanok vagyunk, mint a borsó meg a héja: egyfajta ősbizalom él köztünk.”

 
 
Fotó: 168.hu | Merész Márton

 

A Jászai Mari-díjas színművésznő azt is feltárta, a saját szüleivel már nem volt ennyire idilli a kapcsolata. „Az fáj a legjobban, hogy nem tudtam elköszönni az édesanyámtól. Nagyon korán és váratlanul ment el, mi pedig nem beszéltünk minden nap. Nem volt beteg, egyszerűen megállt a szíve. Hatalmas fájdalom, hogy nem mondhattam el neki, mennyire szeretem. Talán még mindig nem engedtem el.” Csernus doktor azt javasolta a művésznőnek, hogy írjon elköszönő búcsúlevelet az édesanyjának, Gregor Bernadett pedig ígéretet tett arra, hogy megteszi, búcsúlevélben köszön el imádott édesanyjától.

Arra a kérdésre, hogy mitől fél, a művésznő azt felelte, attól, ha kicsúszik a kezéből az irányítás, és tart a kiszolgáltatottságtól.

„Nem szeretek például másik ember mellé beülni egy autóba, mert akkor nem én irányítok. Tudom, ezen dolgoznom kell. Amikor pedig néhány hónapja elkaptam a koronavírust, a kiszolgáltatottság volt a legrosszabb érzés az egész betegségben. Jókat szorongtam azon, hogy ki viszi majd le a kutyákat, de végül családi segítséggel megoldottuk. Vicces volt, hogy a kiskamasz fiam nyugtatgatott, és beszólogatott, hogy ne parázzam ennyire túl az egészet. Igaza volt.” A színművésznő Csernus doktornak elmondta, évtizedek óta most érzi a legjobban magát a bőrében, úgy érzi, végre hazaérkezett.

S bár nem esett kétségbe a pandémia időszaka alatt sem, hatalmas örömöt érez, hogy végre dolgozik és próbálhat. „A Karinthy Színházban próbáljuk Örkény István Kulcskeresők című színművét. Csak most érzem át utólag, hogy mennyire hiányzott a munka” – fogalmazott a művésznő a csütörtöki Maflásban Csernus Imre kérdésére.

(Kiemelt képünk: 168.hu | Merész Márton)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.