Megszűnik a gödöllői erdei vasút

Csalódva és értetlenül állnak a helyzet előtt - közölték az erdei vasút üzemeltetői.

2023. szeptember 26., 19:55

Szerző:

Október 2-ával végleg megszűnik a gödöllői erdei kisvasút – jelentette be Facebook oldalán a a gödöllői tájvédelmi körzetben közlekedő kisvasutat üzemeltető egyesület oldala. Azt írták, a helyzet előtt részben még maguk is teljesen értetlenül állnak:

„Egyesületünk éveken át végzett kitartó munkájának hála létrejött egy csoda, ami évek alatt a térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme lett és számos gyermek, felnőtt arcára csalt mosolyt.”

Kifejtették azonban, a gödöllői arborétum üzemeltető-váltása után az új üzemeltető koncepciójába nem fért már bele az áthaladó kisvasút. A gödöllői kisvasút 2017-ben kezdte meg a működését, a látogatókat vitte el a tájvédelmi körzet és az arborétum területére. Az akkori üzemeltető Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a kapcsolat kiváló volt az egyesület szerint, sőt a műszakit történeti emlékeiket is jobban tudták így ápolni. Kifejezték, hálásak mindenkinek, akik az elmúlt években adományokkal is támogatták munkájukat.

„A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet” – fejezték ki posztjukban.

(Kiemelt kép: a gödöllői kisvasút dolgozói. Fotó: Gödöllői Kisvasút, Facebook)