7 kilométeres gigadugó van az M0-son egy lángoló kamion miatt

Az M0 egy hatalmas parkolóvá változott, miután  Egy kigyulladt kamion miatt elterelik a forgalmat.

2024. január 25., 09:02

Szerző:

Egy kamion szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt az M0-ás autóút északi szektorában, a 11-es főút irányába, a Vác-Hon-Dunakeszi csomópontnál csütörtök hajnalban. A baleset következtében elszakadt egy felsővezeték, az érintett szakaszt teljes szélességében, mindkét irányban lezárták – írta honlapján az Útinform.

Gigadugó alakult ki, a torlódás meghaladta a 7 km-t.

A rendőrség a 71-es km-nél, az M2-es autóút irányában kitereli a forgalmat és a Dunakeszi csomópontnál tereli vissza.

A tájékoztatás szerint a rendőrség a 71-es kilométernél az M2-es autóút irányában kitereli a forgalmat.

Az autpalyahirek.hu szerint a leszakadt elektromos vezeték miatt az áramszolgáltató szakembereit, az úttestre került törmelék miatt pedig a közútkezelő munkatársait kérték a helyszínre.


A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy a fővárosi hivatásos tűzoltók már megfékeztek a lángokat. A tűzeset következtében leszakadt elektromos felsővezeték miatt értesítették az áramszolgáltató szakembereit.

Viharos széllökések nehezítik a forgalmat

Amint arról korábban beszámoltunk, csütörtökre virradó éjszaka különösen északon egyre nagyobb területen megerősödik (45-65 km/h), főleg a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik az északnyugati irányba forduló szél.

Csütörtök napközben tovább erősödik a légmozgás északon és a középső részeken a maximális széllökések síkvidéken általában 70-90 km/h között alakulnak, de a Balaton keleti, északkeleti részén,

a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében akár 90-100 km/h-s maximális széllökések is előfordulhatnak

A hegyekben ettől még erősebb lökések sem kizártak.

Ugyanakkor az orvosmeteorológia is figyelmeztet a hidegront hatásaira, ami miatt a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. 

Idén sem ez az első súlyos baleset az autópályákon. Január lején belehajtott egy kamionba és kigyulladt egy személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mosonszentmiklós térségében péntekre virradó éjjel. A tűz a kamionra is átterjedt, aminek a raktere teljes terjedelmében kiégett.

(Fotó: Göcző Nóra/168.hu)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.