Gázszivárgás a XI. kerületben, módosulnak a BKK járatok útvonalai

Szivárog egy gázvezeték a főváros XI. kerületében, a Villányi út és Karolina út kereszteződésénél – közölte a katasztrófavédelem a honlapján vasárnap.

2022. október 16., 13:27

Szerző:

Azt írták, a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy védősugár mellett biztosítják a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei a hiba elhárításán dolgoznak.

A hatóságok ötven méteres sugarú körben lezárták az érintett kereszteződést, ami a villamos- és buszközlekedést is érinti. 

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 61-es villamos a Budaörsi út/Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között nem közlekedik. A 17-es villamos mindkét irányban terelve, a Krisztinavároson át közlekedik, nem érinti a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér közötti megállókat. A 19-es és a 49-es villamos helyett a Móricz Zsigmond körtér és Kelenföld vasútállomás között pótlóbusszal lehet utazni. A 212-es autóbusz terelve közlekedik, és a 240-es autóbusz is módosított útvonalon jár.

(Kiemelt fotónk illusztráció: forgalomkorlátozás Budapesten. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.