Újabb lélegzetelállító magyar rekord született, 3490 méteres kolbászt alkottak Győrváron

2020. február 10., 19:10

Szerző:

A hétvégi Győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérversenyre harminc csapat jelentkezett, többek között Vas megyéből, Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről. A sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhetnek az érdeklődők – írta a Vaskarika.

„Hajnalban megszemléztük az alapanyagok előkészítését. A húsüzemben az előírt Európai Uniós higiéniai körülmények között készítették elő azt a húspépet, amit a helyszínre kitelepített kolbásztöltő gép és a töltésben résztvevő több mint 20 fő segítségével töltenek bele a kolbászba. Túl lett szárnyalva a 3200 méteres alapcélkitűzés, amihez 3000 kg nyers húst használtak fel, 65kg sót és ugyanennyi fűszerkeveréket adagolva hozzá. A 3.1 tonnát meghaladó össz alapanyag-mennyiségből a húsipari szakemberek előzetes véleménye szerint is kb. 3500 méternyi kolbász állítható elő, ami végül be is igazolódott, hiszen 3490 méter lett Magyarország Leghosszabb Kolbásza. A szervezők jótékony célokra ajánlják fel a kolbászt" - mesélte a portálnak Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnökétől.

A szomjoltásról idén is pálinkaszökőkutak gondoskodtak, a hangulatot más kiválóságok mellet a Jó Laci betyár, a Bomba Bulizenekar és Sláger Tibó biztosította.

(A Sokszínű vidék nyomán)