Gáspár Evelin diplomával és két nyelvvizsgával sem kap állást, szerinte azért, mert cigány

2019. július 8., 12:55

Szerző:

Gás­pár Gőző lánya, Eve­lin hiába szer­zett pénz­ügyi dip­lo­mát és tett fel­ső­fo­kú vizs­gát két ide­gen nyelv­ből, az ál­lás­in­ter­jú­kon rendre szóba sem áll­nak vele. Gúnyos pillantásokat és megjegyzéseket bőven kap, csak éppen állást nem.

– Tudom, hogy ott van a nevem előtt a cigány, a celeb és már az adócsaló jelző is, mert ezt is a családomra aggatták. 

Mindezeknek köszönhetően hiába próbáltam normális munkát találni, egyszerűen semmibe vesznek" – kesergett a Ripostnak a fiatal nő.  Mint elmondta, az egyik cégnél volt olyan személyzetis, aki csak azért hívta be, hogy kinevethesse. Legutóbb egy delikáteszbe jelentkezett, de annak ellenére sem kezdhetett el dolgozni, hogy aláírt szerződése volt, pedig már a betanulási időszakon is túl volt. 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.