Futóverseny és focimeccs nehezíti a közlekedést vasárnap Budapesten

A 38. Wizz Air Nemzetközi félmaraton, valamint a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzés miatt utakat zárnak le vasárnap a fővárosban, ezért változik a közösségi közlekedési járatok útvonala – közölte a BKK.

2023. szeptember 10., 10:26

Szerző:

A közlemény szerint szeptember 10-én, vasárnap rendezik Budapesten a 38. Wizz Air Nemzetközi félmaraton futóversenyt. A verseny idején számos, a közlekedést érintő korlátozásra kell készülni, ezért a Budapesti Közlekedési Központ a közösségi közlekedés, elsősorban az M2-es és az M4-es metró, a vasárnap reggel sűrűbben induló 4-es és 6-os villamosok, valamint a H5-ös HÉV igénybevételét ajánlja ügyfeleinek – írja a 24.hu.

A 38. Wizz Air Nemzetközi félmaraton futóverseny előkészítési munkái miatt szeptember 9-én, szombaton 8 órától szeptember 10-én, vasárnap 21 óráig lezárják a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt, ezért  a 107-es autóbusz módosított útvonalon, a Budafoki úton közlekedik, ideiglenesen a 133E autóbusz Nagytétény irányú Szent Gellért tér és Kelenföldi Erőmű közötti megállóiban áll meg és a 154-es autóbusz rövidített útvonalon, a BudaPart helyett Újbuda-központig közlekedik. Szeptember 10-én, vasárnap a 9-es, a 16-os, a 29-es, a 34-es, a 105-ös, a 106-os, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 178-as, a 210B, a 218-as, a 226-os, a 237-es autóbuszok, illetve a 2-es, a 2B, a 19-es, a 23-as, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamosok bizonyos időszakban rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek, a 26-os autóbusz pedig várhatóan egy 2 órás időtartamban nem közlekedik. További információ a BKK honlapján olvasható. 

A Puskás Arénában rendezik meg vasárnap este 18 órai kezdettel a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzést. Ezzel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy a stadion környékén már 15:30-tól számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. A korlátozott parkolási lehetőségek miatt pedig a BKK azt kéri a szurkolóktól, hogy a helyszínt közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

A tájékoztatás szerint, a stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. Ugyanakkor a stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető. Akik autóbusszal érkeznek a mérkőzésre, azok a Reiner Frigyes park megállónál leszállva a Dózsa György úton keresztül közelíthetik meg a stadiont.

(Kiemelt képünk illusztráció. A magyar szurkolók vonulása a Puskás Arénához a Magyarország-Portugália labdarugó mérkőzés előtt Budapesten a Dózsa György út - Ajtóssy Dürer sor - Stefánia út útvonalon. Fotó: Dimény András)