Peregnek a milliós jutalmak a fóti önkormányzatnál

Fóton a fideszes polgármester után az alpolgármesternek is több milliós jutalmat szavazott meg a testület.

2023. október 3., 16:25

Szerző:

Múlt héten a fóti önkormányzat pénzügyi bizottsága, csütörtökön a fideszes többségű képviselő-testület is megszavazta, hogy a fejlesztésekért felelős alpolgármester hat havi jutalmat vehessen fel. Mint az a Magyar Narancs korábban megírta, Bíró Zoltánt a jutalomra Vass György polgármester terjesztette fel arra hivatkozva, hogy 2022-ben számos fejlesztés, út- és csatornaépítés, sportcélú beruházás valósult meg. Továbbá „nagy lendületet vett” a CBA Príma Üzletközpont megépítése.

Vass a képviselő-testület előtt is méltatta helyettesét: Bíró alpolgármesteri munkája során, mint művezető, üzemvezető is bizonyított, és az iskolai végzettsége alapján is megérdemli a hathavi jutalmat, hiszen hétvégéit is feláldozta munkája során 

– írja a magyarnarancs.hu.

A jutalmazandó azzal fogadta el az összeget, hogy két éve, amikor szintén jutalmat kapott, felajánlotta egyesületek és karitatív szervezetek részére. Ezt most is megteszi: a 2,6 milliót felajánlja a Károlyi Clarisse Alapítvány Oltalom otthonának, a Romtemplom Alapítványnak és az idén 45 éves Fóti Asszonykórusnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pásztor Csaba/168.hu)

 

10:47

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

10:37

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.