Földbe csapódott egy miskolci ejtőernyős

Életveszélyesen megsérült ejtőernyős ugrás közben egy 40 év körüli férfi a Nyíregyházi Repülőtér közelében. Élete második ugrását hajtotta végre, amikor valamiért nem nyílt ki jól az ernyője.

2023. július 9., 20:20

Szerző:

Szombaton nagyjából 1000-1200 méteres magasságból ugrott ki egy 40 év körüli ejtőernyős. A miskolci férfi most kezdte a tanfolyamot, ilyenkor oktató felügyeli az ugrást. Az elsőn már sikeresen túl volt.

„A második ugrás során olyan rendellenesség alakult ki az ejtőernyőjén, amit – legnagyobb sajnálatunkra – nem oldott meg, és ebből 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett” – mondta Jászai Béla ejtőernyős oktató.

Egy szemtanú azt mondta az RTL Híradónak, hogy az oktatója egyfolytában kiabált neki:

”Láttam, ahogy egy ejtőernyős félig nyitott ernyővel, tehát az egyik fele csak így lebegett, és kiabálnak neki, hogy oldjál le, oldjál le. És gyorsan pörögve érkezett a föld felé.”

Végül a kifutó és a hangárok közötti füves területen érhetett földet. Életveszélyesen megsérült. A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak.

A mentők tájékoztatása szerint a 40 év körüli férfi súlyos koponya-, mellkas-, medence- és végtagsérülést szenvedett. Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a Debreceni Kenézy Kórházba.

A Híradó úgy tudja, még aznap megoperálták, jelenleg pedig mélyaltatásban fekszik az intenzív osztályon. Az esést több kamera is rögzíthette.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az Országos Mentőszolgálat megkülönböztető jelzést használó mentőautója halad a fővárosi Andrássy úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.