Fideszes polgármesterként megbukott, jó lesz iskolaigazgatónak Budapesten

Újkenéz bukott fideszes polgármesterét nevezte ki minden tapasztalat nélkül az Emmi államtitkára egy XIII. kerületi iskola élére.

2017. július 26., 15:48

Az Emmi oktatásért felelős államtitkára Putnoki Zsoltot nevezte ki a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatójának. Az angyalföldi önkormányzat képviselő-testülete azonban korábban véleményezte és nem támogatta Putnoki programját, személyét alkalmatlannak tartotta, mivel hiányzik az adott iskolatípusban megszerzett gyakorlata, tapasztalata.

Putnoki Zsolt
Forrás: RTL Klub

Hasonlóan vélekedett az iskola nevelőtestülete is. 13 százalék támogatta Putnoki Zsolt szakmai programját, 87 százalék elutasította. Az alkalmazotti közösség szinte pontosan ugyanilyen arányban ellenezte Putnoki kinevezését, és a szülői munkaközösség is úgy ítélte meg: a pozíció betöltéséhez nincs megfelelő intézményvezetői tapasztalata, semmiféle kötődése nincs az iskolához, pályázatában leginkább általános vezetői kompetenciákról írt, konkrétumokról alig.

A kerületi önkormányzat szerint az angyalföldi iskola igazgatásával egy alkalmatlan személyt bízott meg az oktatási államtitkár, ezért haladéktalanul új pályázat kiírását javasolja a fenntartónak.

Putnoki Zsolt a Fidesz színeiben volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz polgármestere. De megbukott, csak harmadik lett 2015 októberében, miután Újkenéz inkább független polgármestert választott magának az időközi választáson a Fidesz ellenében. Putnoki Zsoltnak semmiféle kötődése nincs a XIII. kerületi iskolához, tanári diplomája pedig még nincs egyéves. Bár kétségkívül trombitál és karnagy is, a zenei és kórusvezetői gyakorlat még nem iskolavezetői tapasztalat – emlékeztet a kerületi MSZP.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.