MSZP: A fideszes kisgömböc most Révfülöpön akar köztulajdont lenyúlni

2020. október 31., 14:15

Szerző:

Az MSZP szerint a Fidesz - az ország más területei után - most Révfülöpön akar "lenyúlni" egy vízparti köztulajdont - mondta a szocialisták pártigazgatója szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, a "fideszes kisgömböc újra támad" és Révfülöpön egy sportpályát, kikötőt, valamint egy sétányt akar egy magánalapítványnak, a Mathias Corvinus Collegiumnak adni, ami gyakorlatilag a Fidesz "janicsárképzője".

Kiemelte, az ellenzék ezt nem hagyja és az ország más területeihez hasonlóan itt is meg kívánják akadályozni, hogy a köztulajdonból magántulajdon váljon.

Az MSZP országgyűlési képviselője szólt arról is, bíznak abban, hogy a Kúria engedélyt ad a szabad vizekért indított népszavazási kezdeményezésüknek, amellyel elérhetik, hogy a Balaton mindenkié maradjon ahelyett, hogy a keveseké válna. 

 

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.