Navracsics Tibor: Az én gondolkodásmódom nem a mostani Fidesz főáramához tartozik

2020. január 8., 09:34

Szerző:

Azt mindenki tudja, hogy az én gondolkodásmódom nem a mostani Fidesz főáramához tartozik

– nyilatkozta Navracsics Tibor az N1TV-nek.

Magyarország volt uniós biztosát, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztost a Jobbikhoz közeli csatorna szólaltatta meg egy veszprémi rendezvényen. Navracsics magánvéleménynek tartja, hogy Török Gábor politológus nemrég őt Lázár Jánoshoz hasonlóan a párt belső ellenzékéhez sorolta.

Arra a kérdésre, hogy eljön-e még az ő ideje a Fideszen belül, azt felelte, hogy

„az ember mindig reménykedik, de nem vagyok benne biztos”.

Navracsics szerint a Fidesz valóságérzékelési problémájának egyik jele lehet az önkormányzati választás néhány váratlan eredménye, például a budapesti.

„Számomra hozzátartozik a valóságértékeléshez az is, hogy ilyenkor tud-e korrigálni egy párt, vagy tud-e olyan döntéseket hozni, hogy megszólítja azokat a szavazókat, akik nem rá szavaztak. Függetlenül attól, hogy korábban a Fideszre szavaztak vagy nem. És erre én adok egy évet a Fidesznek. Ez ki fog derülni, hogy meghozzák-e ezeket a döntéseket”

– állapította meg a politikus.

Navracsics Tibor szerint Orbán Viktor szerepe a párton belül nem fog megkérdőjeleződni egyhamar, mert a Fidesz és a miniszerelnök olyan mértékben egy identitássá vált, hogy ez így marad hosszabb távon is.