Fidesz: nem mi, hanem Gyurcsányék töltenék meg migránsokkal a városokat

„Ha Gyurcsányékon múlna, a magyar városok már tele lennének migránsokkal” – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel a Demokratikus Koalíció politikusa, Mustó Géza nyilatkozatára reagálva.

2023. szeptember 5., 15:30

Szerző:

Mustó Géza keddi online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: Magyarország 2015 óta saját erőből védi a migrációtól a magyar határt, és fizette éveken át az illegális migráció szervezésével lebukott embercsempészek ellátását a magyar börtönökben. Sem az illegális migránsoknak, sem az embercsempészeknek nincs Magyarországon helye – szögezték le.

Úgy fogalmaztak: „ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyar városok már tele lennének a migránsok és az embercsempészek tömegével”.

A baloldal bevándorláspárti, végre akarja hajtani Brüsszel és a Soros-hálózat megrendelését, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak – áll a közleményben.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnök beszél a sajtónak az európai parlamenti választások eredménye után Budapesten 2019. május 26-án. (Fotó: FERENC ISZA / AFP)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.