Fidesz: a baloldal a hatalomért elviseli a nyíltan antiszemita jelöltet is  

Halász János frakciószóvivő a nemzeti konzultációt dicsérte, és a baloldalt szidta, amiért egy nácit indít Tiszaújvárosban.

2020. szeptember 4., 15:59

Szerző:

A baloldal minden eszközzel próbálta megakadályozni a hétfőn lezárult nemzeti konzultációt, de most sem sikerült elhallgattatni a magyar embereket - mondta a Fidesz-frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, írja az MTI. 

Halász János szerint minden idők második legnépszerűbb konzultációja volt a mostani, ami azt jelzi, hogy a magyarok fontosnak tartják elmondani véleményüket az életüket és az ország jövőjét meghatározó kérdésekben.    

Pedig, így Halász, a baloldali pártok mindegyike próbálta ellehetetleníteni, hogy az emberek véleményt mondjanak: Gyurcsányék, a szocialisták, a momentumosok, az LMP-sek, a jobbikosok mind próbálták lebeszélni az embereket arról, hogy részt vegyenek a konzultációban - mondta a frakciószóvivő.    

Szavai szerint a baloldal ezúttal sem akarta, hogy hallatsszon a magyar emberek véleménye a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a bevándorlásról, Magyarország gazdasági szuverenitásáról és a "második Soros-tervről".

Azért nem akarja - folytatta -, mert ők soha nem a magyar emberek akaratát, hanem "idegen hatalmak megrendelését teljesítik".    

"Ha rajtuk múlik, akkor ez most is így lenne, a koronavírus-járvány miatti válságkezelésben, a gazdaságpolitikában és a bevándorláspolitikában is feladnák a nemzeti érdekeket" - fogalmazott Halász János.        

A frakciószóvivőt kérdezték a tiszaújvárosi időközi parlamenti választáson induló ellenzéki jelölt, Bíró László korábbi szavairól, amire úgy reagált: Bíró László antiszemita kijelentéseket tett, a nyilatkozata felháborító és gyalázatos, és elfogadhatatlan, hogy a közéletben van. Egyúttal csodálkozását fejezte ki, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem tiltakozott a Budapestet gyalázó szavak miatt. Azt is mondta Bíró Lászlóról, hogy

"egy náciról van szó", és nem hisz a bocsánatkérésének őszinteségében.     

Halász János szerint a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre képes, nem érdeklik őket a jelöltjük nyíltan antiszemita kifejezései sem. (MTI)

 

 

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.