Ez a harc lesz a végső: Fidesz-aktivisták próbálták megakadályozni az előválasztást a Bosnyák téren

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!-pultokkal barikádozták el a sátrat. 

2021. október 16., 17:14

Szerző:

Utolsó napjához érkezett az előválasztás, amelyen csak pénteken több, mint százezren szavaztak, valószínű ez adhatott okot arra a megdöbbentő „flashmobra", amivel a Fidesz készült az előválasztás utolsó hajrájában: Stop Gyurcsány, Stop Karácsony pultokkal vette körbe az ellenzék előválasztási sátrát, a Fidesz által mozgósított csapat a fővárosi Bosnyák téren.

A Telex képein látható,hogy az előválasztási sátrat Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! feliratú pultokkal vették körbe a kormánypárt aktivistái, ahol pedig akadt egy kis rés, azt maguk az „aktivisták" töltötték be, nehogy véletlen valakinek esélye legyen a sátor közelébe jutni. 

A lap szerint a helyszínre sietett Zugló alpolgármestere, a párbeszédes Szabó Rebeka, akinek a vezérletével megpróbálták elsimítani a helyzetet.

 

(Kiemel képünk: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl, b), Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke (k) és Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP pécsi városházi képviselőcsoportjának vezetője, Baranya megye fenntartható városfejlesztésért felelős biztosa (b3) az egyik, Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírásgyűjtő pontnál Pécsett, a Csontváry úton 2021. szeptember 16-án. Pécs, 2021. szeptember 16. fotó: MTI/Kiss Dániel)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.