Fiala: Friderikusz iszonyatosan nagyképű

Méltatlan beszéd, mondta Fiala.

2021. november 2., 09:23

Szerző:

Halott rendező nevével élt vissza, majd a lebukáskor a sajtót hibáztatta Friderikusz Sándor a napokban. Az eset mellett Fiala János a ma reggeli Keljfeljancsi című műsorban sem ment el szó nélkül. 

A napokban a Blikk hasábjain jelent meg egy közlemény Friderikusz Sándor podcastjával kapcsolatban, amelyben egyebek mellett “kiflitolvajokhoz” hasonlította azokat, akiknek bár lenne módjuk, mégsem fizetnek a tévés által előállított tartalomért. A szöveget Csenterics Ágnes írta alá, mint Friderikusz sajtósa. 

Hamar kiderült azonban, hogy nincs ilyen nevű sajtós vagy újságíró - kivéve az egy évvel korábban elhunyt tévé rendező Csenterics Ágnes. Amikor ezt a tényt a Média1 híroldal nyilvánosságra hozta, Friderikusz egy hosszú monológban kelt ki a portál és főszerkesztője, Szalay Dániel ellen.


Fiala szóról szóra felolvasta és kommentálta Friderikusz nyilatkozatát. A nyilatkozat a Média1-et és a portált képviselő újságírót gyakorlatilag semmibe veszi, lesajnálja, ignorálja. „ Méltatlan beszéd”- hangsúlyozta Fiala János. Hozzátette, hogy ő magában ezt a történetet összekapcsolja a „Márky- Zai Péter jelenséggel”. Számára ez arról is szól, hogy lehet-e politikailag inkorrekt mondatokat mondani a nyilvánosság számára.


Fiala egyebek mellett kijelentette: “Friderikusz iszonyatosan nagyképű“. Hozzátette: Friderikusz esete arra világít rá, hogy hol a van a határa annak, meddig fogadható el, a politikailag nem korrekt viselkedés, szokatlan vélemény, állítás. “Jó lenne, ha Friderikusz nem rombolná le a saját nimbuszát.”
Fiala János természetesen kereste Friderikusz Sándort, de a tévés nem akart nyilatkozni.

(Kiemelt kép: 2021.01.20. Fiala János, a Keljfeljancsi 168+ reggeliműsorában. fotó: Dimény András)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.