Ferenc pápa: Megérintett a magyarok családvédelme és környezeti tudatossága

A pápa azt is elmondta, miről beszélgetett Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

2021. szeptember 15., 17:43

Szerző:

A magyarok „számos értékéről” beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba visszatartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen, melyen beszámolt a budapesti találkozókról, hangsúlyozta az oltakozás fontosságát, és érintette az egyház álláspontját is a melegházasságokról, írja az MTI.

Az első kérdésre, amely a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vasárnapi zárómiséjére vonatkozott, Ferenc pápa kifejtette, hogy megérintette őt a magyarok mély ökumenikus szellemisége. Félreértésnek nevezte, hogy egyesek szemére vetették a budapesti látogatás rövidségét. Nem zárta ki egy jövőbeli magyarországi látogatás lehetőségét.

Az Áder Jánossal és Orbán Viktorral folytatott találkozóról elmondta, hogy kiemelten beszéltek a környezetvédelemről: „kalapot emelek a magyarok ökológiai tudatossága előtt”– mondta. Hozzátette: témaként szerepeltek a magyar családvédelmi intézkedések is. Hangsúlyozta, hogy a szerinte „elég hosszú” beszélgetésen a migrációról nem esett szó.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa résztvevőket áld meg a heti pápai audiencián a Vatikánban, 2021. június 23-án. Fotó: Alberto Pizzoli / AFP)