Hivatalos: Magyarországra látogat Ferenc pápa

Novák Katalin köztársasági elnök már üdvözölte is Ferenc pápa szándékát.

2023. február 27., 13:14

Szerző:

Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat – jelentette be hétfő délelőtt a Vatikán. A magyar kormány már korábban megszellőztette, a 2022. májusában megtartott Eucharisztikus Kongresszus után a katolikus egyházfő hamarosan ismét Magyarországon teheti tiszteletét, mindezt azonban ez idáig a Szentszék hivatalos forrásai nem erősítették meg.

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és április 28-30. között Magyarországra látogat – közölte Novák Katalin köztársasági elnök üzenetét a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

Novák Katalin Facebook-bejegyzésében a szentszéki bejelentésre reagálva azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

(Kiemelt kép: Ferenc pápa az újévi Angelus-imát követően szól a hívekhez a Szent Péter Bazilika erkélyéről Rómában, 2022. január 1-én. Fotó: Tiziana Fabi / AFP)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.