Ferenc pápa Budapesten meglátogatja a görögkatolikusokat is

Ferenc pápa görögkatolikusokkal is találkozik áprilisi magyarországi látogatásán - tájékoztatta a debreceni központú metropólia sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

2023. április 6., 12:43

Szerző:

A közlemény szerint a pápalátogatás második napján, április 29-én, szombat délelőtt a Rózsák terén találkozik a Szentatya szegényekkel és menekültekkel. A velük való találkozás után az Árpádházi Szent Erzsébet-templomból átmegy az Istenszülő oltalma görögkatolikus templomba, ahol főként a parókia híveivel fog találkozni.

„Nagy öröm, hogy a legfőbb katolikus egyházfő fontosnak tartotta azt, hogy a magyarországi görögkatolikusokkal is tudjon találkozni” – írták, azt kérve, „imádkozzunk továbbra is, hogy ez a lelkipásztori látogatás hozzon lelki megújulást egész magyar nemzetünknek, katolikus egyházunknak és azon belül a magyar görögkatolikus egyháznak is”.

Ferenc pápa budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkezett a fővárosba. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.