Felmentették a volt körmendi alpolgármestert, aki feleségül akarta venni a 15 éves diákját

2018. február 2., 21:05

Szerző:

A rendőrség megszüntette a nyomozást Szabó Ferenc KDNP-s körmendi exalpolgármester ügyében, aki a vádak szerint viszonyt kezdett egy 14 éven aluli diáklánnyal – írja a nyugat.hu.

A körmendi Somogyi Béla Általános Iskolában az akkor még a 14. életévét be sem töltő kislány abba a napközis csoportba járt, amelyet a tanítóként is dolgozó Szabó felügyelt. Itt többször kettesben maradtak a nap végén, mivel a Körmendtől néhány faluval arrébb élő lány busza indult a legkésőbb. Egy idő után az iskolában is pletykálták, hogy az alpolgármester megkörnyékezhetett egy lányt, de hivatalosan nem lett belőle ügy, annak ellenére hogy szülők elmondása alapján az igazgató tudott az viszonyról. Tavaly februárban derült ki, hogy szerelmi viszonyt folytatott a lánnyal. A férfi jelezte a szülőknek, hogy később feleségül venné az akkor 15 éves lányt. Szabót végül a lány szülei jelentették fel.

Fotó: Youtube

A férfi tavaly „igaztalan pletykákról, súlyos rágalmakról” beszélt, amikor kommentálta a vádakat. A kislány azt nyilatkozta, hogy nem tartja magát áldozatnak, és magánügynek tekinti a vele történteket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy évig nyomozott, a Körmendi Járási Ügyészség szüntette meg az ügyet bűncselekmény hiányában, vagyis nem sikerült bizonyítani a bűncselekményt.