Fellázadt a börtönben a móri bankrabló

Nem bírta a járvány miatti szigorításokat.

2021. február 17., 07:30

Szerző:

Elege lett a járvány miatti szigorításokból, ezért fellázadt a börtönben a móri mészárlás miatt elítélt Weiszdorn Róbert – írta  a Blikk.

A Kozma utcai büntetés-végrehajtási intézet egyik leghírhedtebb lakójánál akkor telt be a pohár, amikor az intézet vezetője közölte a rabokkal, hogy a pandémia végéig az udvarnak már csak egy kis részét használhatják.

Weiszdorn nehezményezte a döntést, ezért fogta magát és látványosan körbesétált az egész udvaron, érintve az elzárt területet is. Tettéért  a börtön igazgatója megrovással büntette.

„A rácsok mögött töltött évek során egyfajta küldetéstudat alakult ki benne, meggyőződése, hogy ki kell állnia a többiekért is” –mondta a lapnak az elítélt ügyvédje, dr. Lichy József.

A 2002. május 9-i móri bankrablásnak nyolc halálos áldozata volt. Weiszdorn – aki szerint a gyilkosságokat a bűntársa követte el – életfogytig tartó büntetést kapott, a leghamarabb 40 év múlva bocsátható szabadon feltételesen.

(A kiemelt képünk illusztráció: Zárka a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új épületszárnyában az avatás napján, 2020. július 13-án. Fotó: MTI | Vasvári Tamás)