Feljelentették a mentőket, mert megálltak ebédet venni

A felháborodott férfi szerint túl sokáig tartott az étel megvásárlása.

2021. április 6., 15:15

Szerző:

 
„Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a Húsvéti ünnep alatt, amiben egy férfi sérelmezi, hogy szolgálatot teljesítő bajtársaink ebédet vásároltak” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.
 
Mint írják, az esetről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amelyen az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.
 
Az OMSZ szerint azonban az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát, vagy befolyásolta a „bevonulás” útvonalát.
 
A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, a mentő fedélzeti számítógépe alapján valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a mentősök ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket – írja az OMSZ.
 
A buzgó állampolgár panaszára maga az Országos Mentőszolgálat főigazgatója reagált, aki a tények megismerése után megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akiknek áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság.
 
 

(Kiemelt kép: A feljelentő képe az ebédet vásároló mentőkről. Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.