Csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett Erzsébetváros önkormányzata

2020. február 10., 13:35

Szerző:

Erzsébetváros önkormányzata 2020. 02. 07-én feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt – jelentette be a VII. kerületi önkormányzat honlapján.

„Az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly – a választások évében – az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetvárosi kártya működtetésére, valamint különböző akciókra. Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki”

– írta az önkormányzat.

Bejelentették azt is, hogy a jelenlegi kártyarendszer alapos felülvizsgálatra szorul, annak érdekében, hogy a továbbiakban az Erzsébetváros kártya valóban a kerületi lakosok és a helyben működő vállalkozások érdekeit szolgálja.

(A 24.hu nyomán.)

 

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.