Felfüggesztették a tel-avivi repülőjáratokat

Az Izraelben kialakult tragikus helyzetre közleményben reagált a Wizz Air.

2023. október 7., 19:48

Szerző:

„A Wizz Air az október 7-i izraeli légitámadások miatt a helyi és nemzetközi hatóságokkal történt egyeztetés után felfüggesztette a Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait. A ma hajnali Budapestről induló járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A ma reggel Debrecenből Tel Avivba tartó járat biztonsági okokból már Lárnakán szállt le. Az utasokat onnan visszaszállítjuk Debrecenbe” – írja a rpeülőtársaság közleménye. 

„A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról, a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben. Azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrendváltozásokról.

A légitársaság számára továbbra is utasai, személyzete és repülőgépeinek biztonsága a legfontosabb”

– tették hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.